• Ontdek je ideale sportvakantie

  • Vind aanbiedingen & bespaar flink

  • Regel alles makkelijk & goedkoop

Wielrennen: Stelvio

Ga voor een echte uitdaging en beklim de Stelvio!

Stelvio in de Italiaanse Alpen, biedt een ware uitdaging voor de getrainde wielrenner. Een route van vele scherpe (haarspeld) bochten, voert je met een stijging naar de top. Het klimwerk is nagenoeg constant, met name na de eerste vijf kilometers van de route, met een stijging van zo'n 5%. Je start bij het dorp Prato, waar het in het hoogseizoen eigenlijk altijd behoorlijk warm is. Zorg dus dat je bij het wielrennen op de Stelvio continu vocht inneemt. Het overall stijgingspercentage is 8%, met een hoogte van 1833 meter.

De warmte en vochtgebrek kunnen je de beklimming van de Stelvio snel doen opgeven en dat zou jammer zijn. De 23 kilometer van de Stelvio vragen om een goede conditie en een getraind ritme in het fietsen. Om een beeld te geven van het wielrennen op de Stelvio; de beklimming heeft een moeilijkheidsgraad die 59% hoger ligt dan die van de Alpe d'Huez.

3 redenen waarom andere SportTrippers deze sportvakantie geweldig vinden:

  • De perfecte grote uitdaging voor degenen die de Alpe d'Huez al beklommen hebben
  • Voldoende watertappunten onderweg
  • Eetgelegenheden bij aankomst aan de top

Handige informatie om de Stelvio te beklimmen

De klim naar de top bereik je middels maar liefst 48 scherpe bochten. Het is dus continu opletten geblazen, zeker omdat er meer wielrenners op de Stelvio te vinden zijn in het hoogseizoen. Je begint in het bos, waar je al een flinke stijging neemt. Hier kan het heerlijk schaduwrijk zijn, maar dat is een uitzondering. Over het algemeen houdt de dicht beboste omgeving de warmte juist vast. Blijf je bidon bijvullen bij een van de vele kraantjes langs de route. Op SportTrippers.com kun je terecht voor goede sportvoeding, accessoires, sportkleding die je koel houdt en voor het plannen van jouw verblijf in Stelvio.

De laatste 7 kilometers van de tocht naar de top vragen het beste van iedere wielrenner op de Stelvio. Rond het punt waarop je arriveert bij het hotel Stelvio, kun je de col duidelijk zien. Verkijk je niet op de uitdaging die nog voor je ligt. Je fietst steeds hoger en tijdens dit gedeelte van de klim merk je duidelijk dat je het met minder zuurstof doen moet.

Het schitterende Ortler massief biedt een prachtig uitzicht, maar brengt ook ijzige kou en zelfs sneeuw in de wintermaanden. Zorg ervoor dat jouw lichaam warm blijft en dat je jouw vermoeide spieren goed bedekt. Bekijk het aanbod isolerende wielrenkleding op SportTrippers.com.

Vier het veroveren van de col!

Bij aankomst aan de top kun je plaats nemen op het podium voor een foto. Hier is het, zeker in het hoogseizoen, een drukte van belang. Mede-wielrenners op de Stelvio rusten hier uit, kopen toeristische hebbedingen en nemen plaats in een van de restaurantjes. Duizenden mensen vinden hun weg naar de top, en leggen de route af per auto, fiets of motor. Blijf tijdens het fietsen alert op het verkeer!

Lengte22,8 KM
Stijgingspercentage8,0%
Maximaal10,5%

To do’s in de buurt van de Stelvio

Via de partners van SportTrippers.com zijn een groot aantal hotels en andere soorten accommodaties beschikbaar (in verschillende prijsklassen) voor een ontspannen verblijf in of bij Stelvio. Ook wat betreft goede restaurants met bijvoorbeeld lokale gerechten kun je in Stelvio goed terecht.

Het meer van Cancano

Dit in de buurt van Bormio gelegen meer biedt helderblauw water, prachtige wandelroutes en de mogelijkheid om te zwemmen, te varen en te genieten van prachtige uitzichten op de omgeving. Voor toegang tot dit gebied betaal je rond de 6 Euro, maar dit bedrag is een bezoek meer dan waard.

Architectuur bezichtigen

In Bormio is een bezoek aan de Chiesa di Santi Spirito, een oude kerk, zeer aan te raden. Prachtige muurschilderingen en een indrukwekkend gebouw maken een bezoek aan de Santi Spirito, maar ook aan de Chiesa di San Vitale een must! Geniet van de schoonheid van deze twee authentieke kerken, perfect voor het maken van de mooiste foto's.

Ontspannen sporten in Stelvio

Geniet met het hele gezin van de wintersporten in Stevio, of huur goedkope, goede fietsen en maak een tocht door de omgeving.

Het weer bij de Stelvio

In de zomer bestaat de kans dat het ontzettend warm is. Daarnaast kan de luchtvochtigheid heel erg beklemmend aan voelen. Bereid je dus goed voor door het weer goed in de gaten te houden

Je bent een held!

Bedankt namens alle SportTrippers voor het plaatsen van je review

Meer trips

Heb je nog meer sport trips gemaakt? Het zou fantastisch zijn als je daar ook een review over zou willen schrijven.

Bekijk hier welke sportvakantie op dit moment live staan
Er ging iets mis

Tijdens het versturen is er iets mis gegaan met je review. Dit kan verschillende redenen hebben.

Probeer het nog eens!

We zouden het fantastisch vinden als je het nog eens een keer probeert!

Laat je review achter

Geweldig dat je andere SportTrippers wilt helpen bij het maken van hun keuze!

Een review is zó gemaakt

Als een onderdeel niet van toepassing is op je trip, geef dan voor dat onderdeel geen score (0).

Algemene score

Uitdaging van de trip

Aantrekkelijkheid ligging

Accommodatie

Activiteiten & horeca in de buurt

Vertel ons hier wat meer over je trip

Vat je verhaal in één zin samen

Wat moeten mensen echt weten voordat ze deze trip ondernemen?

Datum van je verblijf

Gezelschap

Naam

E-mailadres (word niet openbaar gemaakt)

en help andere SportTrippers in 2 minuten

Reviews Passo dello Stelvio

    Er zijn geen reviews bekend. Probeer het later nog eens een keer.

Wat een prachtig uitzicht! Lees meer reviews

Regel nu je trip zelf en bespaar honderden euro's

Mis geen sportvakantie inspratie, deals en tips!

Ontvang het SportTrippers Magazine gratis in je mailbox. Je kan je altijd afmelden.

SportTrippers: challenge yourself!

Op SportTrippers vind je de mooiste sportuitdagingen voor een onvergetelijke sportvakantie trip. Raak geïnspireerd door onafhankelijke informatie en betrouwbare reviews. Boek eenvoudig overnachtingen, regel je reis, zorg voor de juiste verzekeringen en bereid je optimaal voor met nieuwe sportuitrusting. Of vertrouw op reisexperts die je werk uit handen nemen door verzorgde reizen. SportTrippers is voor iedereen die plezier wilt maken en een sportuitdaging aan durft.

SportTrippers.com is een concept van iPublishing & Elwege - © 2018