• Ontdek je ideale sportvakantie

  • Vind aanbiedingen & bespaar flink

  • Regel alles makkelijk & goedkoop

Wielrennen: Mortirolo

De zwaarste klim van Italië: durf jij het aan?

Het wielrennen op de Mortirolo in het prachtige Italiaanse landschap, wordt door velen als een ware uitdaging gezien. Dit is dan ook de zwaarste berg die je als wielrenner in dit land kunt beklimmen. Door Lance Armstrong werd deze berg benoemd tot de moeilijkste klim die hij ooit had volbracht. In dit deel van de Alpen kun je meerdere routes vinden voor mooie fietstochten om te trainen, maar het wielrennen op de Mortirolo is een waar hoogtepunt voor velen. Bij iedere klim van deze proporties is het indelen van de rit ontzettend belangrijk.

3 redenen waarom andere SportTrippers deze sportvakantie geweldig vinden:

  • Een uitdaging voor de getrainde wielrenner
  • Je kunt zelf je route en het wegdek kiezen
  • Geniet van de schitterende omgeving

Handige informatie over het wielrennen op de Mortirolo

De Mortirolo is met name bekend geworden door de Giro. De wielrenner die leeft voor het klimmen zal de Mortirolo tot zijn of haar favorieten rekenen. Voor sprinters is deze tocht er eentje van afzien. Na het wielrennen op de Mortirolo zal iedere andere tocht bijzonder vlak aanvoelen!

De tocht biedt een prachtige omgeving. Mede door de grote inspanning die je moet leveren tijdens het klimmen is het lastig om te genieten van de schoonheid van de route. Maak bij het plannen van jouw fietstrip handig gebruik van SportTrippers.com. Hier boek je jouw overnachtingen, sluit je eventueel een reisverzekering af, bekijk je jouw route en schaf je tegelijkertijd jouw benodigdheden en sportkleding aan.

Mortirolo beklimmen

Je weet dat het een stevige klim gaat worden tijdens het wielrennen op de Mortirolo als je de cijfers bekijkt. Je start op 500 meter boven het zeepeil, bij Mazzo di Valtellina. In zo'n 12 kilometer stijg je naar 1852 meter. Na zo'n drie kilometer fietsen wordt het zwaar en befiets je gedeelten van de route die op zo'n 20% zitten wat betreft de klim.

Het fietsen met een bergverzet is hier absoluut onmisbaar, als je omvallen wilt voorkomen tijdens het wielrennen op de Mortirolo. Wanneer je het beeld van fietser Pantani tegenkomt, is het prettig om te weten dat de route vanaf dit moment minder steil zal zijn. Zorg dat je goede en beschermende sportkleding bij je hebt, die goed ventileert. Op SportTrippers.com kun je terecht voor de beste aanbiedingen.

De afdaling van de Mortirolo kun je inzetten via dezelfde steile route. Ook kun je een prachtige terugreis maken via Aprica (een mooi uitzicht, maar een middelmatig wegdek), of via Edolo (een schitterende tocht met een goed wegdek).

Lengte12,4 KM
Stijgingspercentage18,0 %
Hoogteverschil1.300 Meter

Activiteiten rond de Mortirolo

Na het wielrennen is het heerlijk om te ontspannen rond het Lago di Montirolo (het meer). Hier kun je heerlijk wandelen, genieten van de omgeving, of een ontspannen fietstocht maken.

Wijn proeven

Maak kennis met de Italiaanse wijnen van dit gebied en geniet van een proeverij bij een van de vele wijngaarden. Je keert ongetwijfeld terug met een aantal zeer goede flessen wijn!

Bezoek Monno

Het nabijgelegen Monno biedt heerlijke terrasjes, goede restaurants en gelegenheid om een middag te shoppen. Hier maak je kennis met het Italiaanse leven en kun je werkelijk ontspannen met een authentieke espresso.

Weer op de Mortirolo

Hoewel de kou aan de top van de klim toe kan slaan, is het in de zomer bijzonder warm tijdens het wielrennen op de Mortirolo. Denk aan temperaturen rond de 35C. Zorg voor goede bescherming tegen de zon en voorkom een zonnesteek.

Je bent een held!

Bedankt namens alle SportTrippers voor het plaatsen van je review

Meer trips

Heb je nog meer sport trips gemaakt? Het zou fantastisch zijn als je daar ook een review over zou willen schrijven.

Bekijk hier welke sportvakantie op dit moment live staan
Er ging iets mis

Tijdens het versturen is er iets mis gegaan met je review. Dit kan verschillende redenen hebben.

Probeer het nog eens!

We zouden het fantastisch vinden als je het nog eens een keer probeert!

Laat je review achter

Geweldig dat je andere SportTrippers wilt helpen bij het maken van hun keuze!

Een review is zó gemaakt

Als een onderdeel niet van toepassing is op je trip, geef dan voor dat onderdeel geen score (0).

Algemene score

Uitdaging van de trip

Aantrekkelijkheid ligging

Accommodatie

Activiteiten & horeca in de buurt

Vertel ons hier wat meer over je trip

Vat je verhaal in één zin samen

Wat moeten mensen echt weten voordat ze deze trip ondernemen?

Datum van je verblijf

Gezelschap

Naam

E-mailadres (word niet openbaar gemaakt)

en help andere SportTrippers in 2 minuten

Reviews De Passo del Mortirolo

    Er zijn geen reviews bekend. Probeer het later nog eens een keer.

Dit is één van de zwaarste beklimmingen die ik ooit hebt gedaan. Lees meer reviews

Regel nu je trip zelf en bespaar honderden euro's

Mis geen sportvakantie inspratie, deals en tips!

Ontvang het SportTrippers Magazine gratis in je mailbox. Je kan je altijd afmelden.

SportTrippers: challenge yourself!

Op SportTrippers vind je de mooiste sportuitdagingen voor een onvergetelijke sportvakantie trip. Raak geïnspireerd door onafhankelijke informatie en betrouwbare reviews. Boek eenvoudig overnachtingen, regel je reis, zorg voor de juiste verzekeringen en bereid je optimaal voor met nieuwe sportuitrusting. Of vertrouw op reisexperts die je werk uit handen nemen door verzorgde reizen. SportTrippers is voor iedereen die plezier wilt maken en een sportuitdaging aan durft.

SportTrippers.com is een concept van iPublishing & Elwege - © 2018