• Ontdek je ideale sportvakantie

  • Vind aanbiedingen & bespaar flink

  • Regel alles makkelijk & goedkoop

Wielrennen: Mont Ventoux

Ga de uitdaging van de Mont Ventoux aan!

Na de Alpe d'Huez is de Mont Ventoux de meest populaire berg voor het wielrennen voor vele Nederlanders. Hoewel de klim op deze berg behoorlijk steil is, zijn er veel verschillende redenen waarom je het wielrennen op de Mont Ventoux op je lijstje zou moeten zetten.

Afhankelijk van het moment waarop je fietst, wisselen hitte (vooral in het bosrijke gedeelte van de route), wind (tijdens het klimmen en aan de top) en kou elkaar af tijdens de ruim 20 kilometer lange rit. Op SportTrippers.com kun je terecht voor goede en beschermende sportkleding voor onderweg.

3 redenen waarom andere SportTrippers deze sportvakantie geweldig vinden:

  • Uitdagende klim, populair onder Nederlanders
  • Schitterende omgeving om te verblijven
  • Geniet van de activiteiten in de buurt

Handige informatie voor wielrennen op de Mont Ventoux

De bijnaam van de Mont Ventoux is 'de reus van de Provence'. De hoogte van deze berg (1912 meter) zorgt voor een afwisselend klimaat, maar op een stevige wind kun je altijd rekenen. Ook zijn er per jaar maar liefst 90 regendagen, met stevige wolkbreuken. Deze regen valt met name aan de oostkant van de Ventoux. Aan de westkant van de Mont Ventoux is het klimaat warmer en mediterraan te noemen. Kortom, bij het wielrennen op de Mont Ventoux komt het aan op durf, conditie en doorzetten.

De afdaling is niet zonder gevaar, mede vanwege onverwachte windvlagen die menig wielrenner de das om hebben gedaan. Mits je goed bent voorbereid, prettige en beschermende kleding bij je hebt en voldoende rust, eet en drinkt, is het wielrennen op de Mont Ventoux een belevenis die je moet ervaren!

De route voor het wielrennen op de Mont Ventoux

De meeste wielrenners op de Mont Ventoux kiezen voor de beklimming vanaf Bèdoin. Vanuit deze plaats ben je ruim 21 kilometer aan het klimmen, met korte tussenpozen. Dit is een zware route voor het wielrennen op de Mont Ventoux. De wind gaat flink tekeer en je fietst door 'maanlandschap'. Ook kun je kiezen voor een beklimming vanuit de plaats Malaucene. In het bosrijke gedeelte van de route is het doorgaans erg warm, aan de top is het koud, vanwege de hoogte van de Mont Ventoux. Plan een overnachting dichtbij de Mont Ventoux, wanneer je hier gaat wielrennen. Je zult na de beklimming je rust hard nodig hebben en de omgeving leent zich voor een ontspannen stukje uitfietsen na de grote inspanning. Dit is belangrijk voor een goed herstel van je spieren.

Stijgingspercentage7,5%
Maximaal11,8%
Lengte21.2 KM
Hoogteverschil1.576 Meter
Moeilijkheid6.4 (op schaal 1-10)

Genieten van een ontspannen verblijf in de buurt van de Mont Ventoux

De Provence leent zich, naast het wielrennen op de Mont Ventoux, prima voor een heerlijk ontspannend verblijf. Voorbeelden van bezienswaardigheden, activiteiten en interessante plekken zijn:

Bezoek carpentras

De stad Carpentras aan de voet van de Mont Ventoux. Bezoek de musea en een van de oudste synagogen van Frankrijk, maak een stadswandeling en geniet van de jonge Syrah-wijnen uit deze streek.

Pays de Sault

Bezoek in de zomermaanden de Pays de Sault lavendelstreek. De uitgestrekte velden, vele kraampjes met lokale producten en de viering van de lavendel op 15 augustus zijn meer dan interessant om te zien en te ervaren.

Drink een wijntje in Bedoin

Het Cùtes du Ventoux wijnfeest vindt eind juli plaats in Bedoin. Proef de heerlijke lokale wijnen, geniet van optredens van lokale groepen en proef de beste gerechten van deze streek.

Schitterende kastelen in de buurt

Bezoek na het wielrennen op de Mont Ventoux het Chateau Unang. Dit 9e eeuwse kasteel ligt aan de voet van de berg en werd in de 18e eeuw gerestaureerd. Ook het Chateau Pesque is een bezoek meer dan waard. De route naar deze hoeve leidt je langs mooi aangelegde oude tuinen. Neem deel aan een van de rondleidingen (in verschillende talen) of leer wijnproeven!

Kortom, naast het wielrennen op de Mont Ventoux kun je in deze streek in de Provence terecht voor een heerlijk verblijf. Plan nu jouw beklimming van de Mont Ventoux, boek je verblijf en schaf de beste wielrenkleding aan en ga goed voorbereid op pad. Op SportTrippers.com regel je alles voor jouw beklimming en vakantie bij de Mont Ventoux!

Het weer bij de Mont Ventoux

Het weer bij de Mont Ventoux is niet te voorspellen. Onderaan de voet kan het kalm zijn maar dan is het mogelijk storm aan de top. De berg heet niet voor niets de "Wind Berg". Bekijk het weer dus dag voor dag

Maak je keuze:

Mont Ventoux
7,9/10 gebasseerd op 2reviews
Je bent een held!

Bedankt namens alle SportTrippers voor het plaatsen van je review

Meer trips

Heb je nog meer sport trips gemaakt? Het zou fantastisch zijn als je daar ook een review over zou willen schrijven.

Bekijk hier welke sportvakantie op dit moment live staan
Er ging iets mis

Tijdens het versturen is er iets mis gegaan met je review. Dit kan verschillende redenen hebben.

Probeer het nog eens!

We zouden het fantastisch vinden als je het nog eens een keer probeert!

Laat je review achter

Geweldig dat je andere SportTrippers wilt helpen bij het maken van hun keuze!

Een review is zó gemaakt

Als een onderdeel niet van toepassing is op je trip, geef dan voor dat onderdeel geen score (0).

Algemene score

Uitdaging van de trip

Aantrekkelijkheid ligging

Accommodatie

Activiteiten & horeca in de buurt

Vertel ons hier wat meer over je trip

Vat je verhaal in één zin samen

Wat moeten mensen echt weten voordat ze deze trip ondernemen?

Datum van je verblijf

Gezelschap

Naam

E-mailadres (word niet openbaar gemaakt)

en help andere SportTrippers in 2 minuten
Durf jij de uitdaging aan?

Regel alles voor deze trip voor de beste prijs!

Reviews Mont Ventoux

7,9
2 reviews
  • Uitdaging van de trip8,00
  • Aantrekkelijkheid ligging8,00
  • Accommodatie9,00
  • Activiteiten & horeca in de buurt6,00

Gezelschap:

Sorteren:

Enorme uitdaging om boven zien te komen Lees meer reviews

Regel nu je trip zelf en bespaar honderden euro's

Mis geen sportvakantie inspratie, deals en tips!

Ontvang het SportTrippers Magazine gratis in je mailbox. Je kan je altijd afmelden.

SportTrippers: challenge yourself!

Op SportTrippers vind je de mooiste sportuitdagingen voor een onvergetelijke sportvakantie trip. Raak geïnspireerd door onafhankelijke informatie en betrouwbare reviews. Boek eenvoudig overnachtingen, regel je reis, zorg voor de juiste verzekeringen en bereid je optimaal voor met nieuwe sportuitrusting. Of vertrouw op reisexperts die je werk uit handen nemen door verzorgde reizen. SportTrippers is voor iedereen die plezier wilt maken en een sportuitdaging aan durft.

SportTrippers.com is een concept van iPublishing & Elwege - © 2018