• Ontdek je ideale sportvakantie

  • Vind aanbiedingen & bespaar flink

  • Regel alles makkelijk & goedkoop

Wielrennen op de Alpe d'Huez

Beleef de Alpe d’Huez: een must-do voor iedere wielrenner!

Iedere zichzelf respecterende Nederlandse wielrenner wil het wielrennen op de Alpe d'Huez ooit ervaren. Deze berg wordt door de Fransen ook wel de Nederlandse berg genoemd. Dit vanwege de vele Nederlandse Tour de France overwinningen op de Alpe. Wil ook jij de Alpe d'Huez beklimmen? Dan is een gedegen training en een goede voorbereiding zeker geen overbodige luxe. Direct vanaf het begin van de route krijg je te maken met de meest stevige en steile km's van de gehele tocht! Het is zaak om hier rustig te temporiseren. Na 3KM kunnen de remmen los en kunnen alle registers opengegooid worden.

3 redenen waarom andere SportTrippers deze sportvakantie geweldig vinden:

  • De legendarische bekendheid van de Alpe
  • Een echte uitdaging voor de wielrenner
  • Goede voorzieningen aan de top

Handige informatie over wielrennen op de Alpe d’Huez

Met een lengte van 13,4 kilometer en een hoogteverschil van 1129 meter, weet je dat je als wielrenner op de Alpe d'Huez stevig aan het werk moet om bij de top te komen. Het beklimmen van deze berg hangt af van de manier waarop jij er in slaagt om je energie niet kwijt te raken tijdens het klimmen op de eerste helft van het parcours. Je start wat het bochtenwerk betreft bij bocht 21 en telt de bochten terug tot aan de top van de Alpe. De meeste wielrenners die de klim gaan maken zien de camping La Cascade als het startpunt van het klimwerk op de route. Voor degenen die de gehele Marmotte tour willen volbrengen is de Alpe d'Huez de laatste klim.

Het parcours van de Alpe d‘Huez

Op zo'n 500 meter afstand na het passeren van de camping, start je aan een klimpartij van 3 kilometer. Het is zaak dat je tijdens deze klim niet alles geeft. Doe het relatief rustig aan en probeer jouw energie te sparen voor de verdere tocht op een drukke route, vol bochten. Het is, mede door de drukte en het bochtenwerk een goed idee om met een mini EHBO-kit op de fiets te stappen. Zo kun je kleine wonden en blessures direct verzorgen en fiets je snel weer door.

Op SportTrippers.com plan je niet alleen jouw overnachtingen en het wielrennen op de Alpe d'Huez. Ook goede beschermende wielrenkleding en sportvoeding schaf je direct aan via de partners van SportTrippers.

Wil je relatief rustig de route naar de top van de Alpe kunnen afleggen? Fiets dan buiten het seizoen. In de zomer gaan tienduizenden wielrenners samen met jou naar de top. Hierdoor wordt het risico wat betreft valpartijen groter. Toch heeft het samen fietsen op de Alpe d'Huez wel wat. Wil je voor een goed doel de Alpe beklimmen? Dan kun je overwegen deel te nemen aan de Alpe d'Huzes, waarbij men de top maar liefst zes keer beklimt. De opbrengst van deze tocht gaat naar het KWF.

In tegenstelling tot vele andere fietsroutes in het gebied, kom je op de Alpe d'Huez weinig natuurschoon tegen. Aan de koude top kom je terecht in een populaire wintersportplaats. Zorg dat je lichte, warme en goed isolerende sportkleding bij je hebt bij aankomst aan de top! Bekijk het assortiment via partners SportTrippers.com en boek een overnachting en regel je verzekeringen in één keer.

Stijgingspercentage7,9%
Lengte klim13,2 KM
Hoogteverschil1.061 Meter
Hoogte1.860 Meter
Aantal bochten21

Activiteiten in de buurt van de Alpe d'Huez

Bezoek de Notre Dames des Neiges.

Bezoek dit indrukwekkende kerkgebouw overdag en wanneer het donker is. De prachtig verlichte glas in lood ramen, de vormgeving van de kerk en (incidenteel) prachtige muziek maken op iedere bezoeker indruk. De (korte) concerten van de organisten zijn ook voor kinderen leuk om mee te maken, mede door de leuke manier waarop men informatie geeft en de kinderen bij de concerten weet te betrekken.

Archeologie in Alpe d'Huez

Het is leuk om tijdens het verblijf in Alpe iets over de omgeving en de historie van het gebied te weten te komen. De Site Archeologique de Brandes biedt een delvingsplek, een museum en een interessante verzameling archeologische vondsten. Ook worden er rondleidingen aangeboden.

Wintersport in de Alpe d'Huez

In hartje winter naar de Alpe d’Huez? Bezoek dan een van de goede skischolen in Alpe. Hier kunnen zowel beginners als gevorderden op de ski's de afdaling maken, routes volgen en genieten van het natuurschoon aan de top. Ook voor gezinnen met kinderen is hier volop entertainment, kun je bijvoorbeeld een slee huren, langlaufen en uiteraard een skiparcours volgen. Het Palais des Sports biedt indoor skislopes, klimwanden en zelfs een zwembad. Op SportTrippers kun je terecht voor het plannen van je bezoek aan het skigebied, maar ook voor het vinden van de beste benodigdheden.

Het weer bij de Alpe d'Huez

In de zomer bestaat de kans op een hitte golf. In de ochtend kun je dan prima de col beklimmen; dit omdat je dan grotendeels in de schaduw rijdt van de berg zelf.

Alpe d'Huez
8,0/10 gebasseerd op 2reviews
Je bent een held!

Bedankt namens alle SportTrippers voor het plaatsen van je review

Meer trips

Heb je nog meer sport trips gemaakt? Het zou fantastisch zijn als je daar ook een review over zou willen schrijven.

Bekijk hier welke sportvakantie op dit moment live staan
Er ging iets mis

Tijdens het versturen is er iets mis gegaan met je review. Dit kan verschillende redenen hebben.

Probeer het nog eens!

We zouden het fantastisch vinden als je het nog eens een keer probeert!

Laat je review achter

Geweldig dat je andere SportTrippers wilt helpen bij het maken van hun keuze!

Een review is zó gemaakt

Als een onderdeel niet van toepassing is op je trip, geef dan voor dat onderdeel geen score (0).

Algemene score

Uitdaging van de trip

Aantrekkelijkheid ligging

Accommodatie

Activiteiten & horeca in de buurt

Vertel ons hier wat meer over je trip

Vat je verhaal in één zin samen

Wat moeten mensen echt weten voordat ze deze trip ondernemen?

Datum van je verblijf

Gezelschap

Naam

E-mailadres (word niet openbaar gemaakt)

en help andere SportTrippers in 2 minuten
Durf jij de uitdaging aan?

Regel alles voor deze trip voor de beste prijs!

Reviews Alpe d'Huez

8,0
2 reviews
  • Uitdaging van de trip8,00
  • Aantrekkelijkheid ligging8,00
  • Accommodatie8,50
  • Activiteiten & horeca in de buurt7,50

Gezelschap:

Sorteren:

Prachtige beklimming voor zowel de gevorderde als beginnende fietser! Lees meer reviews

Regel nu je trip zelf en bespaar honderden euro's

Mis geen sportvakantie inspratie, deals en tips!

Ontvang het SportTrippers Magazine gratis in je mailbox. Je kan je altijd afmelden.

SportTrippers: challenge yourself!

Op SportTrippers vind je de mooiste sportuitdagingen voor een onvergetelijke sportvakantie trip. Raak geïnspireerd door onafhankelijke informatie en betrouwbare reviews. Boek eenvoudig overnachtingen, regel je reis, zorg voor de juiste verzekeringen en bereid je optimaal voor met nieuwe sportuitrusting. Of vertrouw op reisexperts die je werk uit handen nemen door verzorgde reizen. SportTrippers is voor iedereen die plezier wilt maken en een sportuitdaging aan durft.

SportTrippers.com is een concept van iPublishing & Elwege - © 2018