• Ontdek je ideale sportvakantie

  • Vind aanbiedingen & bespaar flink

  • Regel alles makkelijk & goedkoop

Wielrennen: Marmotte a Super

Marmotte a Super: de ultieme tocht voor wielrenners

De Marmotte a Super is voor vele wielrenners de ultieme tocht. Deze tocht biedt de ervaren fietser 5000 hoogtemeters en bijzonder pittige beklimmingen. Hier staat het wielrennen op de Marmotte a Super bekend om. De totale route biedt de Telegraphe, de Glandon, de Galibier en de tocht vindt zijn einde aan de top van de bekende Alpe d'Huez. Wil jij gaan wielrennen op de Marmotte a Super? Dan is het absoluut tijd om jezelf snel in te schrijven. De tocht is ieder jaar totaal vol.

Ook wat betreft de verdere voorbereiding op dit evenement is het bijzonder belangrijk om je goed voor te bereiden, met name wat betreft jouw veiligheid en kleding. Wil jij  verblijven in een comfortabel maar betaalbaar hotel? Maak dan snel gebruik van het plannen, boeken en verzekeren van jouw reis en verblijf via SportTrippers.com. Hier kun je overigens ook terecht voor het aanschaffen van jouw sportkleding, sportvoeding en accessoires.

3 redenen waarom andere SportTrippers deze sportvakantie geweldig vinden:

  • Ultieme tocht voor wielrenners
  • Genieten van de mooie omgeving
  • Leuke activiteiten in de buurt

Handige informatie Marmotte a Super

De vroege start van de Marmotte a Super vindt plaats onder begeleiding van muziek in het centrum van Bourg d'Oisans. Afhankeliijk van jouw startvlak, ga je vanuit deze plaats op een bepaalde tijd op weg naar de uitaging van je leven. De meeste wielrenners van de Marmotte a Super maken een snelle start op het eerste vlakke deel van de route.

Het afdalen op de Glandon is behoorlijk pittig en verraderlijk. Kijk hier goed uit en voorkom ongelukken door eventueel wat vaart terug te nemen. Onverwacht scherpe bochten en moeilijk stuurwerk hebben ervoor gezorgd dat deze afdaling niet meetelt in de tijdsregistratie. In het dal van de Maurienne krijg je doorgaans te maken met een enorme wind. Geef hier niet teveel en spaar je kracht voor wat er komen gaat!

Onderweg na de start van de Col du Telegraphie moet je nog ruim 30 kilometer fietsen voor je aankomt op de top van de Galibier. Deze kilometers zijn zwaar en bieden slechts 1 kleine daling in de route. Je komt onderweg tevens donkere en koude tunnels tegen. Zorg voor licht, want zonder goed zicht zijn valpartijen hier onvermijdelijk. De ijle lucht van de Galibier vraagt om goede kleding. Bereid je zeer goed voor op het wielrennen op de Marmotte a Super. Denk aan je kleding, een isolerend jack, licht en uiteraard bescherming tegen de zon. Boek en plan je reis op tijd en schrijf je zo vroeg mogelijk in! Maak gebruik van SportTrippers.com om jouw volledige trip te plannen!

Bourg d’ Oisans
Bourg d’ Oisans,Frankrijk
Lengte174.0 KM
Hoogteverschil5.000 Meter
ColAlpe d’Huez
ColGalibier
ColTelegraphe
ColGlandon

Leuke activiteiten om te doen naast de Marmotte a Super:

Les Rousses

Les Rousses biedt een heerlijke sfeer om in te ontspannen. Denk aan een gezellig café of terras, leuke winkeltjes en een goede sfeer met de andere fietsers. De uitzichten zijn fantastisch.

Klimwanden

Heb je nog energie over naast het fietsen? Bezoek dan een van de klimwanden in de directe omgeving van Galibier. Hier kun je je uitleven met het hele gezin op wanden met verschillende moeilijkheidsgraden.

Coulon bezichtigen

Bezoek Coulon met interessante musea, zoals het Musee de Rauranum of sla een balletje op de golfbanen rond het gebied. Een goed voorbeeld is de golfclub in Niort.

Weer bij de Marmotte a Super:

Het weer kan je parten spelen als wielrenner op de Marmotte a Super. Warmte (denk aan zo'n 25-35C), worden afgewisseld met een stevige wind en ijzige kou in de tunnels en aan de toppen.

Je bent een held!

Bedankt namens alle SportTrippers voor het plaatsen van je review

Meer trips

Heb je nog meer sport trips gemaakt? Het zou fantastisch zijn als je daar ook een review over zou willen schrijven.

Bekijk hier welke sportvakantie op dit moment live staan
Er ging iets mis

Tijdens het versturen is er iets mis gegaan met je review. Dit kan verschillende redenen hebben.

Probeer het nog eens!

We zouden het fantastisch vinden als je het nog eens een keer probeert!

Laat je review achter

Geweldig dat je andere SportTrippers wilt helpen bij het maken van hun keuze!

Een review is zó gemaakt

Als een onderdeel niet van toepassing is op je trip, geef dan voor dat onderdeel geen score (0).

Algemene score

Uitdaging van de trip

Aantrekkelijkheid ligging

Accommodatie

Activiteiten & horeca in de buurt

Vertel ons hier wat meer over je trip

Vat je verhaal in één zin samen

Wat moeten mensen echt weten voordat ze deze trip ondernemen?

Datum van je verblijf

Gezelschap

Naam

E-mailadres (word niet openbaar gemaakt)

en help andere SportTrippers in 2 minuten

Reviews Marmotte à Super

    Er zijn geen reviews bekend. Probeer het later nog eens een keer.

De Marmotte moet je een keer gedaan hebben! Lees meer reviews

Regel nu je trip zelf en bespaar honderden euro's

Mis geen sportvakantie inspratie, deals en tips!

Ontvang het SportTrippers Magazine gratis in je mailbox. Je kan je altijd afmelden.

SportTrippers: challenge yourself!

Op SportTrippers vind je de mooiste sportuitdagingen voor een onvergetelijke sportvakantie trip. Raak geïnspireerd door onafhankelijke informatie en betrouwbare reviews. Boek eenvoudig overnachtingen, regel je reis, zorg voor de juiste verzekeringen en bereid je optimaal voor met nieuwe sportuitrusting. Of vertrouw op reisexperts die je werk uit handen nemen door verzorgde reizen. SportTrippers is voor iedereen die plezier wilt maken en een sportuitdaging aan durft.

SportTrippers.com is een concept van iPublishing & Elwege - © 2018