• Ontdek je ideale sportvakantie

  • Vind aanbiedingen & bespaar flink

  • Regel alles makkelijk & goedkoop

Wielrennen: Friese Elfsteden Rijwieltocht

Haal jij alle stempels bij de Friese Elsteden Rijwieltocht?

De Friese Elfsteden Rijwieltocht is al meer dan honderd jaar lang een feit. Vele Nederlandse wielrenners, maar ook deelnemers uit onder andere Duitsland en Frankrijk, nemen jaarlijks deel aan dit evenement voor fietsers.

De route telt maar liefst 235 kilometers en biedt een ware uitdaging, zelfs voor de ervaren fietser. In totaal nemen zo'n 15.000 wielrenners deel aan de Friese Elfsteden Rijwieltocht. Deze tocht vangt aan in Bolsward en de finish ligt hier uiteraard ook. De deelnemers aan deze tocht vertrekken in groepen, waarvan de eerste groep doorgaans start rond vijf uur in de ochtend. Tussen iedere groep zit een pauze van (vorig jaar) 8 minuten en iedere groep telde zo'n 650 fietsers.

De groepen zijn ingedeeld middels een eerlijk lotingssysteem. Net zoals bij de Elfstedentocht op de schaatsen, moeten de wielrenners bij iedere post een stempel halen. Pas nadat alle stempels zijn verzameld (en mits de wielrenner voor 24:00 aan de finish verschijnt) is de tocht gereden.

3 redenen waarom andere SportTrippers deze sportvakantie geweldig vinden:

  • Ontdek de prachtige Friese steden
  • Al 100 jaar een mooie tocht
  • Uitstekend voor een weekend

Handige informatie over de Friese Elfsteden Rijwieltocht

De Friese Elfsteden Rijwieltocht vindt plaats op pinkstermaandag. Inschrijven doet men via de website van de organisatie, waarop alle informatie over de vrije inschrijving te vinden is. Het weer in Nederland is op z'n zachts gezegd nogal onvoorspelbaar. Dit houdt dus ook in dat het belangrijk is om bij het rijden van de Friese Elfsteden Rijwieltocht goed voorbereid op de fiets te stappen. Een goede zonnebril, een isolerend jack en kleding die je tegen kou en regen beschermt is zeker geen overbodige luxe.

De wegen bij het rijden van de Friese Elfsteden Rijwieltocht zijn goed te noemen. Toch kan schade aan je fiets uiteraard voorkomen Laat jouw tocht niet in het water vallen door pech onderweg en bestel op SportTrippers.com de juiste reparatiekits en toebehoren voor onderweg! De route van deze tocht is in principe ieder jaar hetzelfde. Uiteraard is het teveel om iedere afzonderlijke plek op te noemen, maar de meest belangrijke punten tijdens het fietsen van de Friese Elfsteden Rijwieltocht zijn uiteraard Bolsward, Harlingen, Franeker, Dokkum, Leeuwarden, Bolsward, Sneek, Stavoren, Hindeloopen, Workum en de finish in Bolsward.

Op SportTrippers.com kun je terecht om jouw overnachtingen, je reis en je kleding en sportvoeding te regelen, voordat je deel neemt aan de Friese Elfsteden Rijwieltocht. We bieden een all-in-one oplossing voor sportieve mensen die graag alles makkelijk en goedkoop plannen en aankopen voor hun sportieve evenement.

Bolsward
Bolsward,Nederland
Lengte235.0 KM
WegdekGoed
WatertappuntenAanwezig

Leuke activiteiten naast de Friese Elfsteden Rijwieltocht

Centrum Leeuwarden

Het centrum van Leeuwarden is gezellig en sfeervol. Hier kun je heerlijk shoppen, en in de avond een leuk terras of een gezellige bar opzoeken. De Waag en ook het stadhuis zijn leuk om te bekijken tijdens een wandeling door het centrum.

Sneek

Sneek, het Sneekermeer en de Waterpoort zijn interessante locaties voor een verkenningstocht. Geniet van deze historische plaats die meer dan voldoende gelegenheid biedt voor het maken van mooie foto's.

Schiermonnikoog

Schiermonnikoog, met het grootste natuurpark van Friesland, biedt plaats aan vele zeehonden en een rijke flora en fauna. Bij goed weer is het hier heerlijk uitwaaien.

Weer bij de Friese Elfsteden Rijwieltocht

Het weer is moeilijk te voorspellen. De ene keer fietsen we rond deze datum zonder jas, in het volgende jaar moet je nog steeds een stevige jas aan. Zorg voor goede kleding en houd het weerbericht goed in de gaten.

Friese Elfsteden Rijwieltocht
5,0/10 gebasseerd op 2reviews
Je bent een held!

Bedankt namens alle SportTrippers voor het plaatsen van je review

Meer trips

Heb je nog meer sport trips gemaakt? Het zou fantastisch zijn als je daar ook een review over zou willen schrijven.

Bekijk hier welke sportvakantie op dit moment live staan
Er ging iets mis

Tijdens het versturen is er iets mis gegaan met je review. Dit kan verschillende redenen hebben.

Probeer het nog eens!

We zouden het fantastisch vinden als je het nog eens een keer probeert!

Laat je review achter

Geweldig dat je andere SportTrippers wilt helpen bij het maken van hun keuze!

Een review is zó gemaakt

Als een onderdeel niet van toepassing is op je trip, geef dan voor dat onderdeel geen score (0).

Algemene score

Uitdaging van de trip

Aantrekkelijkheid ligging

Accommodatie

Activiteiten & horeca in de buurt

Vertel ons hier wat meer over je trip

Vat je verhaal in één zin samen

Wat moeten mensen echt weten voordat ze deze trip ondernemen?

Datum van je verblijf

Gezelschap

Naam

E-mailadres (word niet openbaar gemaakt)

en help andere SportTrippers in 2 minuten
Durf jij de uitdaging aan?

Regel alles voor deze trip voor de beste prijs!

Reviews Friese Elfsteden Rijwieltocht

5,0
2 reviews
  • Uitdaging van de trip5,00
  • Aantrekkelijkheid ligging5,00
  • Accommodatie5,00
  • Activiteiten & horeca in de buurt5,00

Gezelschap:

Sorteren:

De mooiste wielertocht van Nederland Lees meer reviews

Regel nu je trip zelf en bespaar honderden euro's

Mis geen sportvakantie inspratie, deals en tips!

Ontvang het SportTrippers Magazine gratis in je mailbox. Je kan je altijd afmelden.

SportTrippers: challenge yourself!

Op SportTrippers vind je de mooiste sportuitdagingen voor een onvergetelijke sportvakantie trip. Raak geïnspireerd door onafhankelijke informatie en betrouwbare reviews. Boek eenvoudig overnachtingen, regel je reis, zorg voor de juiste verzekeringen en bereid je optimaal voor met nieuwe sportuitrusting. Of vertrouw op reisexperts die je werk uit handen nemen door verzorgde reizen. SportTrippers is voor iedereen die plezier wilt maken en een sportuitdaging aan durft.

SportTrippers.com is een concept van iPublishing & Elwege - © 2018