• Ontdek je ideale sportvakantie

  • Vind aanbiedingen & bespaar flink

  • Regel alles makkelijk & goedkoop

Wielrennen: Col de la Bonette

De hoogste col van de Tour de France, ooit!

Voor de wielrenner die op zoek is naar een uitdaging die meer van je vergt dan bijvoorbeeld de Alpe d'Huez, is het wielrennen op de Col de la Bonnette een aanrader. Vaak wordt deze col als de hoogste van Europa gezien, met een hoogte van 2715 meter naar de echte col. Hierbij zou je de klim naar de Col de la Bonnette moeten optellen. Deze klim is enorm steil en brengt de totale hoogte naar 2800 meter. Wielrennen op de Col de la Bonnette is dus met recht een tocht voor de fietser met een goed uithoudingsvermogen, die niet terugschrikt voor een steile klim. Dit is de hoogste col die ooit deel uit heeft gemaakt van de Tour de France. Het stijgingspercentage is 6,7%, met een hoogteverschil van 1547 meter.

3 redenen waarom andere SportTrippers deze sportvakantie geweldig vinden:

  • De prachtige omgeving
  • Goed onderhouden fietspaden en wegen
  • Het mooie nationale park Mercantour

Handige informatie over wielrennen op de Col de la Bonette

Bij het wielrennen op de Col de la Bonnette is het belangrijk dat je goed beschermende sportkleding draagt. Je fietst via onder andere het schitterende nationale park (Mercantour) naar de top. In dit park fiets je afwisselend (en afhankelijk van het seizoen) in de brandende zon, maar opeens kan de regen je verrassen. Zorg dat je tijdens het fietsen dus goede regenkleding bij je hebt en voorzien bent van voldoende water. Op SportTrippers.com kun je al jouw fietskleding en accessoires direct bestellen, maar ook je verblijf regelen en bijvoorbeeld een goede reisverzekering voor jouw trip afsluiten.

De fietsroute bestaat voor het grootste deel uit asfalt wegen. Ook de route die door het park loopt is zeer goed onderhouden en zal geen schade aan jouw fiets opleveren. Hierdoor is het wielrennen op de Col de la Bonnette zeer prettig. De lengte van de route is zo'n 23 kilometer.

De tocht over de Col de la Bonnette is over de gehele linie zwaar. De klim is nagenoeg constant, maar wordt echt steil voor het bereiken van de top. Je lichaam komt bij het wielrennen op de Col de la Bonnette niet in rust, dus een goed fietsritme en een goede training zijn belangrijk. Zoals gezegd, goede en beschermende kleding is een must. In het dal fiets je in de warmte en rond de top kan het (licht) vriezen. Bescherm jouw spieren met goede sportkleding dat je bij partners van SportTrippers.com kunt bekijken.

Het is prettig om een locatie uit te kiezen voor het wielrennen die zowel een uitdagende route, als een mooie gelegenheid om de omgeving te verkennen biedt. Op SportTrippers.com kun jij jouw mooiste route voor bijvoorbeeld het wielrennen op de Col de la Bonnette plannen, de reis regelen en benodigdheden in een keer aanschaffen.

Hoogste autoweg in Europa2.800 Meter
Lengte23,0 KM
Stijgingspercentage6,7%
Maximaal8,8%

Leuke activiteiten in de buurt van de Col de la Bonette

Bezoek Chasseurs Alpins

Op een afstand van zo'n 8 kilometer voor de top van de col ligt de verlaten spookstad van een oude Franse legereenheid, de Chasseurs Alpins. De leegstaande kazerne en de prachtige omgeving zijn interessant om te verkennen. Het plan om deze locatie te veranderen in een attractiepark is nooit uitgevoerd.

Geniet van het Mercantour park

Plan een tocht door het Mercantour park, dat je tegenkomt tijdens het wielrennen op de Col de la Bonnette. Hier kun je zonder al teveel moeite marmotten en andere wilde dieren spotten. Ga met het gezin op pad met een goede lunch en een mooie wandelroute. De panorama's zijn adembenemend mooi.

Culinair genieten in Lausiers

Geniet na je tocht van de goede wijnen en de lokale gerechten in een van de restaurants aan de pleintjes van het gezellige Lausiers. Dit Franse gebied staat bekend om gastvrijheid en culinaire hoogstandjes.

Het weer bij de Bonette

In de zomer kan het extreem warm zijn. Neem dan voldoende instectensprays mee i.v.m. de vele vliegen en horzels die dan om je heen zweven. Bovenaan de berg is het daarentegen vaak koud! Neem dus drogen kleren mee.

Col de la Bonette
8,1/10 gebasseerd op 2reviews
Je bent een held!

Bedankt namens alle SportTrippers voor het plaatsen van je review

Meer trips

Heb je nog meer sport trips gemaakt? Het zou fantastisch zijn als je daar ook een review over zou willen schrijven.

Bekijk hier welke sportvakantie op dit moment live staan
Er ging iets mis

Tijdens het versturen is er iets mis gegaan met je review. Dit kan verschillende redenen hebben.

Probeer het nog eens!

We zouden het fantastisch vinden als je het nog eens een keer probeert!

Laat je review achter

Geweldig dat je andere SportTrippers wilt helpen bij het maken van hun keuze!

Een review is zó gemaakt

Als een onderdeel niet van toepassing is op je trip, geef dan voor dat onderdeel geen score (0).

Algemene score

Uitdaging van de trip

Aantrekkelijkheid ligging

Accommodatie

Activiteiten & horeca in de buurt

Vertel ons hier wat meer over je trip

Vat je verhaal in één zin samen

Wat moeten mensen echt weten voordat ze deze trip ondernemen?

Datum van je verblijf

Gezelschap

Naam

E-mailadres (word niet openbaar gemaakt)

en help andere SportTrippers in 2 minuten
Durf jij de uitdaging aan?

Regel alles voor deze trip voor de beste prijs!

Reviews Col de la Bonette

8,1
2 reviews
  • Uitdaging van de trip9,00
  • Aantrekkelijkheid ligging9,00
  • Accommodatie8,00
  • Activiteiten & horeca in de buurt6,50

Gezelschap:

Sorteren:

De laatste kilometers zijn heel tof bij mooi weer omdat er geen bomen meer staan Lees meer reviews

Regel nu je trip zelf en bespaar honderden euro's

Mis geen sportvakantie inspratie, deals en tips!

Ontvang het SportTrippers Magazine gratis in je mailbox. Je kan je altijd afmelden.

SportTrippers: challenge yourself!

Op SportTrippers vind je de mooiste sportuitdagingen voor een onvergetelijke sportvakantie trip. Raak geïnspireerd door onafhankelijke informatie en betrouwbare reviews. Boek eenvoudig overnachtingen, regel je reis, zorg voor de juiste verzekeringen en bereid je optimaal voor met nieuwe sportuitrusting. Of vertrouw op reisexperts die je werk uit handen nemen door verzorgde reizen. SportTrippers is voor iedereen die plezier wilt maken en een sportuitdaging aan durft.

SportTrippers.com is een concept van iPublishing & Elwege - © 2018