• Ontdek je ideale sportvakantie

  • Vind aanbiedingen & bespaar flink

  • Regel alles makkelijk & goedkoop

Hardlopen: Antwerpen

Hardlopen in Antwerpen is heerlijk tijdens een citytrip

Antwerpen is één van de populairste steden voor een dagje of weekend weg. Dat snappen we wel, omdat de stad dichtbij en veel te bieden heeft. Maar heb je al eens nagedacht over hardlopen in Antwerpen? Als je er even tussenuit wilt en graag actief bent, dan is hardlopen in Antwerpen iets voor jou.

Speciaal voor actievelingen zoals jij hebben we informatie op een rijtje gezet waarmee je kan gaan hardlopen in Antwerpen en genieten van de stad.

Boek en ga

Hardlopen in Antwerpen is een belevenis dat elke loper eens zou moeten doen. We zetten de redenen voor je op een rijtje:

  • Antwerpen is dichtbij. Vanaf Rotterdam is het maar 1,5 uur rijden en vanaf Amsterdam 2,5 uur.
  • Antwerpen is divers. De stad heeft een rijke historie en biedt ook leuke activiteiten zoals een dierentuin bezoeken of winkelen.
  • Antwerpen is een stad waar je goed kan lopen. Hardlopen in Antwerpen kan je prettig doen door gemarkeerde routes te volgen en gebruik te maken van de vele drinkfonteintjes.

Je zult geen spijt kan krijgen van een actief weekend waarbij je cultuur snuiven combineert met hardlopen in Antwerpen. Via SportTrippers kan je eenvoudig je overnachting boeken.

3 redenen waarom andere SportTrippers deze sportvakantie geweldig vinden:

  • Antwerpen is een prachtige stad om te ontdekken
  • Maak gebruik van de hardlooproutes
  • Dichtbij: Antwerpen is in een paar uur te bereiken

Handige informatie over hardlopen in Antwerpen

In Antwerpen is hardlopen één van de populairste sporten. Je komt namelijk overal lopers tegen die genieten van hun hardloop sessie. Antwerpen heeft dan ook geïnvesteerd in looproutes, waardoor je nu gebruik kan maken van gemarkeerde routes. Er zijn zelfs veel speciale drinkfonteintjes waar je gebruik van kan maken. Bovendien zijn er atletiekbanen op vaste momenten open voor lopers. Hardlopen in Antwerpen is geschikt voor zowel de beginnende als de ervaren loper.

Hardlopen in Antwerpen: de hardlooproutes

Onze favoriete route is de route door het Stadspark. Het park ligt in het hartje van de stad. Hardlopen in Antwerpen via deze route is verrassend en afwisselend. De route voert je door een groene oase. Je loopt langs de vijver, waar konijnen huppelen aan de waterkant. In de verte zie je de mooie statige gebouwen van Antwerpen. De lengte is 1,4 km en start aan de Rubenslei. Als je gaat hardlopen in Antwerpen, dan moet je deze route zeker gelopen hebben.

Een andere leuke route loopt door het Brilschanspark, aan de buitenrand van de stad. Hardlopen in Antwerpen doe je hier in een natuurgebied tussen drukke wegen, waardoor het goed bereikbaar is. In dit park loop je langs de oude vesting. Het park is niet zo bekend, waardoor het er lekker rustig is. Deze route is een sportieve uitdaging door de hoogteverschillen en verschillende ondergronden. Je start bij Binnensingel Ter Hoogte Van Berchembrug. De lengte is 1 km, maar het is mogelijk om het uit te breiden.

Daarnaast is er een route waarmee je het erfgoed van Antwerpen kan ervaren: de kaden van de Schelde. Hier kan je hardlopen in Antwerpen langs mooie gebouwen en je loopt op een goede verharde ondergrond. Wees je wel bewust dat de lengte van de route 5 km is, waarbij het startpunt (Sloepenweg) niet hetzelfde is als het eindpunt (d'Herbouvillekaai).

Naast deze routes zijn er meer gemarkeerde routes in Antwerpen. Deze liggen wel meer buiten de stad. Klik hier voor meer info. Mocht je gaan hardlopen in Antwerpen en voor deze routes kiezen, dan raden wij je aan om een accommodatie met een parkeerplek te boeken of om een (huur)auto tot je beschikking te hebben.

Leuke activiteiten in Antwerpen

Het hardlopen in Antwerpen is goed af te wisselen met bezichtigen. De stad is rijk aan leuke plekken. We geven je graag onze tips om in ieder geval deze bezienswaardigheden te ontdekken:

ZOO antwerpen

Deze dierentuin is één van de oudste dierentuinen ter wereld en is absoluut een bezoekje waard.

Rubenshuis

Dit is een paleis uit de 17e eeuw waar kunstenaar Rubens heeft geleefd.

Winkelstraat De Meir

Winkelstraat De Meir, de belangrijkste winkelstraat van Antwerpen. De straat is autovrij en heeft twee grote winkelcentra.

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

Prachtige kerk waar onder andere het werk van Rubens staat.

Weer in Antwerpen

Tijdens je actieve trip wil je natuurlijk dat het droog blijft, dus we hebben voor jou de weersverwachting voor Antwerpen opgezocht. Zo kun je jouw trip op de dagen met het mooiste weer plannen.

Je bent een held!

Bedankt namens alle SportTrippers voor het plaatsen van je review

Meer trips

Heb je nog meer sport trips gemaakt? Het zou fantastisch zijn als je daar ook een review over zou willen schrijven.

Bekijk hier welke sportvakantie op dit moment live staan
Er ging iets mis

Tijdens het versturen is er iets mis gegaan met je review. Dit kan verschillende redenen hebben.

Probeer het nog eens!

We zouden het fantastisch vinden als je het nog eens een keer probeert!

Laat je review achter

Geweldig dat je andere SportTrippers wilt helpen bij het maken van hun keuze!

Een review is zó gemaakt

Als een onderdeel niet van toepassing is op je trip, geef dan voor dat onderdeel geen score (0).

Algemene score

Uitdaging van de trip

Aantrekkelijkheid ligging

Accommodatie

Activiteiten & horeca in de buurt

Vertel ons hier wat meer over je trip

Vat je verhaal in één zin samen

Wat moeten mensen echt weten voordat ze deze trip ondernemen?

Datum van je verblijf

Gezelschap

Naam

E-mailadres (word niet openbaar gemaakt)

en help andere SportTrippers in 2 minuten

Reviews Antwerpen

    Er zijn geen reviews bekend. Probeer het later nog eens een keer.

Ontzettend gaaf om Antwerpen te leren kennen door te hardlopen Lees meer reviews

Regel nu je trip zelf en bespaar honderden euro's

Mis geen sportvakantie inspratie, deals en tips!

Ontvang het SportTrippers Magazine gratis in je mailbox. Je kan je altijd afmelden.

SportTrippers: challenge yourself!

Op SportTrippers vind je de mooiste sportuitdagingen voor een onvergetelijke sportvakantie trip. Raak geïnspireerd door onafhankelijke informatie en betrouwbare reviews. Boek eenvoudig overnachtingen, regel je reis, zorg voor de juiste verzekeringen en bereid je optimaal voor met nieuwe sportuitrusting. Of vertrouw op reisexperts die je werk uit handen nemen door verzorgde reizen. SportTrippers is voor iedereen die plezier wilt maken en een sportuitdaging aan durft.

SportTrippers.com is een concept van iPublishing & Elwege - © 2018